Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Tablet Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam około rok temu kupiłem sobie taki słaby tablet za 250 zł (chiński szajs) 7 cali Lite Ovo Lite zepsuł się oczywiście po około 2 miesiącach i kilkunastu spadnięciach z rąk. Kiedy przestał się już włączać i reagować na ładowanie/klikanie power otworzyłem go i jedyne co w środku zobaczyłem to : q43j.jpg

Uploaded with ImageShack.us (tylko że ta poduszeczka pomarszczona srebrna była wtedy napompowana cała i napięta, niedawno ktoś ją chyba przebił-zdjęcie z przed chwili) Teraz tablet dalej się nie włącza tylko jak go podłącze do ładowarki to ładuje się w kółko logo tracer ovo lite i gaśnie, tracer ovo lite i gaśnie i tak w kółko.

Chciałbym się dowiedzieć czy da się coś zrobić samemu w ogóle bo przydałby się jeszcze do czegoś, ale tylko w domu bo do serwisu mi się nie chce iść i tak zaniedługo kupuje nowego lepszego tableta i tym razem sprawdze na forum jakiego najlepiej :)

Proszę o w miare możliwości szybką odpowiedź jak można :)

Opublikowano

Ta "poduszeczka" to bateria -,- Jeśli by się przebiła to by ci się kwas wylał więc śmiem powątpiewać. Nic z tym nie zrobisz, chyba że sprawdzisz w jakiejś dokumentacji jakie miała parametry i dobierzesz jakąś nową - ale sądząc po fakcie że stworzyłeś ten temat to jedyne co możesz zrobić to wywalić to do kosza albo zabulić 200zł w jakimś chińskim serwisie.

PS Tak to jest jak się kupuje jakieś shity.

Opublikowano

ojej :) a po co Ty się tak męczysz zeby otwierac to gówno, robić zdjęcie, płakać i czekać na odpowiedzi co zrobić..... poprostu wywal to gówno i kup nowy ew zainwestuj w coś PORZĄDNEGO :D

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

Dokładnie! Najlepiej niech spali dom i kupi jakąś wille! Nie każdy może tak nagle wyciągnąć kasę na nowego tableta. Może ten wystarcza i nie chce innego? Taka pomoc gówno warta. Co do tematu, wnioskując z tego, że nie wiesz co to ta "poduszeczka" nie wiesz jak ją wymienić. Do serwisu albo do kosza niestety.

Opublikowano

z opisu wygląda ze tablet używała wyjątkowo nie odpowiedzialna i bezmyślna osoba , skoro tablet był na gwarancji było oddać

upuszczenia go i pewnie rzucanie nim kwalifikuje według niego do samoczynnego zepsucia się sprzętu , z wyglądu wynika ze bateria została przegrzana i zwarta pewnie w wyniku upadku nadłamana została płytka drukowana i uszkodzone układy zasilania co doprowadziło do zwarcia

dla szczekaczy nawet nie myślących co piszą kwekajacych na sprzęt no name jak to sie właśnie wypowiadaliście tablet jest produktem firmy TRACER

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

powinien ruszyć nawet po odłączeniu akumulatora i podpięciu pod sam zasilacz , jeśli nadal nie rusza to powody podałem wcześniej

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...